torstai 24. helmikuuta 2011

Torstaina




Aamulla herättiin tavallista aikaisemmin, jotta ehdittiin paremmin aamusapuskalle. Ruokaa onnistuttiin saamaan tavallista helpommin ja halvemmin. Ruoan jälkeen siirryttiin seuraavalle luennolle jonka piti Jorma Tuominiemi, joka oli tullut tutuksi jo lentokoneessa. Luento oli varsin kiinnostava, eli lähes kaikki eivät pilkkineet sen aikana.


Mielenkiintoisten Higgs- keskustelujen jälkeen syötiin pastaa, koska homma ei ollut rahasta kiinni.

Cern- shopissakin ehdittiin käymään.

Päivän toinen luento koski tulevaisuutta. 50 km pitkä suora hiukkaskiihdytin on fyysikoiden märkä päiväuni. Luentoa ei kuitenkaan pitänyt todellinen fyysikko vaan tuotantotieteiden opiskelija(?). Luentoon kuului myös tuon tulevaisuuden laitteen  luonnoksien esittely. Laitteisto oli kuin suoraan vammalan ammattikoulun koneistamolta.



Päivän virallisen osuuden lopuksi kuulimme esitelmän Isolde-laitteistosta, joka törmäyttää hiukkasia kiinteisiiin kohtioihin. Esitelmä oli ehkä hieman kuivahko, joten opiskelijoiden päät hieman nuokkuivat.



Päivän mielenkiintoisten esityksien jälkeen osa opiskelijoista lähti baanalle!!  Tällä kertaa ei käyty ranskan puolella ostamassa maitoa, vaan tyydyttiin kiesimään ratikoilla. Paikallisesta Mäkkäristä ostettiin parikin kertaa ateriat, mutta eräs illolainen ei tullut niistäkään täyteen.




Kalle ja Teemu

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoiselta ja onnistuneelta vaikuttaa vierailunne Cerniin! Sekä ruumiin että pään ravintoa on löytynyt. Tervetuloa talvilomalle takaisin koti-Suomeen!
    T. Minna

    VastaaPoista